I vintersesongen 2018/2019 behandla SOS International meir enn 1 700 skirelaterte skadesaker for reisande frå Noreg, Danmark, Sverige og Finland. Blant skadane var over 29 prosent relatert til kneleddet. Ellers var legg, okle, fot, skulder og overarm blant dei hyppigaste skadane. 

Ei skade kan fort bli dyr 
Dersom du ikkje er riktig forsikra og uhellet er ute, kan det fort bli dyrt å måtte betale for skaden. Ved skiskadar i utlandet kan lommeboka fort få seg ein knekk, då det kan vere snakk om transport til privat sjukehus, undersøking og kanskje inneggelse. Kanskje må du koste på ein ny billett hei med ekstra beinplass og følge. 

- I slike situasjonar er det godt å ha ei god reiseforsikring. Då får du hjelp dersom noko skulle skje, fortel Didrik Samuelsen Stensrud i Eika Forsikring. 

Vær godt sikra med Reise Pluss 
Med vår beste reiseforsikring er du sikra for større avbestillings- og reisegodssummar enn grunnforsikringa. I tillegg er du forsikra om du driv med aktivitetar som fjellklatring, isklatring, off-piste, kiting og downhill på sykkel over heile verda.

- Har du Reise Pluss har du utvida forsikringssum for spesielle verdigjenstandar til 30 000 kroner for enkeltperson. Det kan kome godt med om du har med deg eige skiutstyr. I tillegg er det ingen eigendel ved skade, opplyser Stensrud. 

Vil du vite meir om kva vår reiseforsikring dekkjer? Her finn du ei oversikt!